Széchenyi 2020

Pályázó neve:

SÜLEYMAN Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe:

Technológiai fejlesztés a SÜLEYMAN Kft-nél

Pályázati kiírás megnevezése:

VEKOP-1.2.7-20 – Divat és Dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása

Projekt azonosító száma:

VEKOP-1.2.7-20-2021-00053

Projekt helyszíne:

1165 Budapest, Újszász utca 45/B. hrsz.: 103772/18.

Támogatás összege:

11 844 000 Ft

Támogatás aránya:

70 %

Projekt összköltség:

16 920 000 Ft

Forrás:

ERFA

A projekt fizikai befejezése:

2021.11.27.

A projekt keretében egy ZSK RACER 6S hímzőgép került beszerzésre. Az új hímzőgép beszerzésével olyan technológiai korszerűsítést és kapacitásbővítést tudtunk elérni, mely jelentős előrelépést jelent a cégnek, és segít saját márkánk fejlődésében és ezzel kapcsolatos termékeink eladási mennyiségének növelésében. Az új gép 20%-kal termelékenyebb a korábbi típusokhoz képest, ez a műszakok termelékenységében nagyon sokat jelente, kezelésükhöz pedig egy gépkezelőre van csak szükség, a hímzés a programozást követően teljesen automata és robotizált.  Eddig évi 60-80 ezer termék hímzését tudtuk ellátni, az új géppel ez  100 ezer termékre tud emelkedni. A kapacitásbővítés azért is fontos, mert most indult el a cég saját márkás termékének Egyesült Királyságbeli forgalmazása is, illetve terveink között szerepel a németországi piacra történő belépés is, melynek megvalósításához az első lépés a megfelelő kapacitások és technológiai háttér kialakítása. Az új gép fenntarthatósági szempontból is fontos, hiszen enregia fogyasztását tekintve jóval kedvezőbb a mostani gépeinkhez képest, így környezetterhelésünk csökken.

Célunk a beruházással az volt, hogy erősítsük és fejlesszük saját márkánkat, bővítsük a stabil megrendelői körünket, így biztosítva a több lábon állást, ami egy ilyen nehéz helyzetben is válságállóvá teheti a céget.

Pályázó neve:

SÜLEYMAN Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe:

Süleyman Kft. EDZŐTEREM épületének korszerűsítése

Pályázati kiírás megnevezése:

VEKOP-5.1.1-5-1-2-16 – Vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a közép-magyarországi régióban kombinált hiteltermékkel

Projekt azonosító száma:

VEKOP-5.1.1-5.1.2-16-2018-00124

Projekt helyszíne:

1165 Budapest Újszász utca 45/B

Támogatás összege:

26 232 828- HUF

Kölcsön összege:

26 881 518.- HUF

Támogatás aránya:

44 %

Projekt összköltség:

59 736 708.- HUF

Forrás:

ERFA

Az energetikai beruházás a 1165 Budapest, Újszász u. 45/b hrsz.: 103772/18 ingatlanon valósult meg. Az épületszerkezetek már közel 50 évesek, az épület felújítási, korszerűsítési folyamata, a rendeltetésszerű és biztonságos használata, az üzemeltetési és működtetési költségek csökkentése érdekében elodázhatatlan. A beruházás hatására a GG energetikai besorolás BB besorolásra javult. Ehhez a következő korszerűsítési munkálatokat végeztük el: homlokzati, lábazati és lapostető hőszigetelése, nyílászárócsere, felülvilágítók cseréje, gépészeti korszerűsítés, hőszivattyú és napelemes rendszer telepítése.

1.Építészeti munkák: A homlokzat általános felületén homlokzati hőszigetelő rendszer készült 16 cm vastag grafitos hőszigeteléssel, vékonyvakolat felületképzéssel. Lábazatra 14 cm formahabosított EPS hőszigetelés lábazati műgyantás vakolattal.  Az 5 db elavult fa nyílászárót új műanyag keret és szárnyszerkezetű, 3 réteg üvegezésű, melegperemes ablakokra cseréltük. A kazánházi ablak felét falaztuk az új kéményátvezetés miatt, így oda egy 120/85-ös új ablak került. A nyílászárók cseréje után a 3 cm káva hőszigetelés készült.  A lapostetőre 20 cm AUSTROTHERM GRAFIT 100 szigetelést helyeztünk el és teljesen új vízszigetelést, új vízelvezetéssel. A 2 db elavult felülvilágítót új műanyag, több rétegű polikarbonát, szerkezetre cseréltük.

2.Gépészeti munkák: Központi fűtés: Az épület fűtését 1db Wolf FGB-35 35kW névleges teljesítményű zárt égésterű kombi kondenzációs kazán látja el a felújítás után.  A kazán egy 50kW-os lemezes hőcserélőn keresztül a fűtési körre csatlakozik. A 300L-es HMV tárolót pedig a hőcserélőjén keresztül fűti a kazán előnykapcsolásban.  Az összes radiátoron termosztatikusra cseréltük a meglévő szelepeket, de más módosítást (radiátor csere, csövezés, szigetelés) a szekunder fűtési körön nem végztünk. A fűtési rendszer 60/45°C maximális hőfoklépcsővel üzemel.  A fűtési szekunder kör védelmére szennyfogó szűrőt és mágneses iszapleválasztót építettünk be. Szellőzés: Az épület jelenleg főként konditeremként üzemel, így a légcsere kiemelt fontossága miatt egy 34,5kW-os hőszivattyúval fűtött–hűtött hővisszanyerős légkezelő gép került telepítésre. A gépeket az épület tetején helyeztük el. A gép maximális térfogatárama 2400m3/h lesz.

  1. Napelemes rendszer telepítése: A telepített háztartási méretű kiserőmű teljesítménye 27,6 kW. A Beruházó célja, hogy villamos energiát termeljen megújuló energiaforrás felhasználásával. Termelő berendezés két fő részből: 92 db IBC Polysol 290 Wp típusú napcellából illetve 1db 3~, ABB TRIO-27.6-TL-OUTD-400 inverterből áll.